Uusi johtajuus ja organisaatiot

Päällisin puolin tämä näyttää perinteiseltä esimiesten ja johtajien valmennusohjelmalta. Siihen perinteisyys loppuukin.

Perehdymme mm. ihmisten johtamisen takana olevaan näkemykseen ihmisistä, johtamisesta ja organisoitumisesta. Hyvin nopeasti tulee ilmeiseksi, että 1900-luvun alkupuolen opit toimivat huonosti. Ne kuitenkin helposti tuntuvat ainoilta mahdollisilta tavoilta toimia, koska meidän kaikkien koko oma toimiala tekee samalla tavalla. Kunnes joku tulee ja toimii radikaalisti uudella tavalla ja pärjää.

Valtaosa organisaatioiden kehittämisestä pyrkii löytämään keinoja tehdä paremmin jotain sellaista, mitä ei pitäisi tehdä ollenkaan. Mietitään, millaisilla ämpäreillä vettä saa parhaiten kannettua kaivoon. Sankariksi saattaa nousta se, joka saa hankittua ämpäreitä halvimmalla ja osaa parhaiten kellottaa kipittämistä.

Me teemme asiakkaidemme kanssa jotain ihan muuta. Ihmiset ovat fiksuja, vastuullisia ja aktiivisia toimijoita. Kun lopetamme “motivoimisen”, “sitouttamisen” ja “oivalluttamisen” ja alamme toimia kuten vastuullisten aikuisten kanssa toimitaan (miksei myös lasten, mutta se on jo eri tarina), voidaan asioita tehdä radikaalisti helpommin –  saamme oleellisesti enemmän aikaiseksi vähemmällä äheltämisellä.

Brain-based Coaching Certificate on ollut työurani ehdottomasti vaikuttavin valmennusohjelma. Suosittelen valmennusohjelmaa kaikille, jotka haluavat saada haltuunsa tämän päivän työelämässä vaadittavia erityistaitoja.

Heini Tuomola, Director, People & Culture, Visma

Osallistuin Brain-based Coaching Certificate -ohjelmaan ammatticoachien suositusten perusteella. Ohjelma on metodeiltaan kovissa vesissä testattu ja hyväksi havaittu. Kokonaisuus oli todella hyvä yhdistelmä virtuaalisuutta ja kasvokkain tapahtuvaa interaktiota. Olen käynyt kaksi koulutusta, joista voin sanoa niiden olleen elämää muuttava kokemus – tämä oli toinen niistä.

Petra Wager, Learning Engagement Manager, Microsoft