Mentor Coaching

Mentorointiohjelmassamme palaat coach-koulutuksen oppien äärelle ja syvennät näkemystäsi coachingista. Ohjelma vastaa ICF:n ACC- ja PCC-sertifioinnin hankkimisen tai uusimisen mentorointivaatimuksia.

Ohjelmassa pohditaan yhdessä mentorin ja toisten osallistujien kanssa mm. erilaisia haastavia coaching-tilanteita ja miten toimia niissä. Esimerkiksi miten toimia coachina, kun asiakkaalla on motivaatio kadoksissa, tai miten löytää tasapaino prosessin noudattamisen ja läsnäolon välillä.

Kahdeksan virtuaalista ryhmämentorointisessiota ja kolme virtuaalista henkilökohtaista mentorointisessiota. Ohjelma sisältää yhteensä 13 tuntia mentorointia.

Tarkastelemme kahdeksassa 75 min mittaisessa virtuaalisessa ryhmämentoroinnissa ICF:n ydintaitoja kolmella tavalla: teoriassa, osallistujien omien kokemusten kautta ja käytännössä osana coaching-sessiota. Käymme siis yhteisiä keskusteluita ja teemme coachingia, jota reflektoimme yhdessä. Yhteisissä keskusteluissa pääset kysymään kysymyksiä, jakamaan kokemuksia ja oppimaan ja oivaltamaan. Lisäksi saat arvokasta sparraustukea sekä mentorilta että muulta ryhmältä.

Ryhmämentorointien lisäksi ohjelmaan kuuluu kolme tunnin mittaista virtuaalista henkilökohtaista mentorointisessiota. Niiden aikana tarkastelemme coachina kasvun tämänhetkistä tilannettasi, vahvuuksia ja kehityskohteita sekä omaa coach-visiotasi. Jokaiseen henkilökohtaiseen mentorointiin kuuluu 20 min mittainen coaching-sessio, jonka reflektointi on tehokas tapa oppia.


Saat siis yhteensä 13 tuntia mentorointia. Tämä mahdollistaa sen, että tilanteen niin vaatiessa on mahdollista olla poissa maksimissaan kahdesta ryhmämentorointisessiosta ja silti saada ICF:n vaatimat 10 tuntia mentorointia täyteen.

Saat ICF:n kriteerien mukaisesti mentorilta sekä kirjallista että suullista palautetta coachauksestasi. Henkilökohtaisen palautteen ja peilauksien saaminen on loistava keino kehittyä coachina.


Mentorisi Vesa Vuorinen on PCC-sertifioitu coach.

 

Mentor Coaching 2024 kevät

Ohjelma alkaa: 14.02.
Kieli: suomi
Päivämäärät: ke 14.2. ... Katso kaikki ke 14.2.
ke 6.3.
to 21.3.
to 4.4.
to 18.4.
pe 3.5.
to 16.5.
to 30.5.
Kaikki ryhmämentorointisessiot klo 10:00-11:15. Henkilökohtaisten sessioiden aikataulu sovitaan yhdessä mentorin kanssa ohjelman aikana.
Piilota
Valmentaja: Vesa Vuorinen
Viimeinen ilmoittautumispäivä: 24.01.

Tarkastelemme kahdeksassa 1h 15min mittaisessa virtuaalisessa ryhmämentoroinnissa ICF:n ydintaitoja osallistujien omien kokemusten kautta. Pohdimme, miten ydintaidot voivat tukea sinua coachina eri tilanteissa. Pääset siis jakamaan ajatuksia ja ideoita coach-kollegoiden kanssa ja saat arvokasta sparraustukea sekä mentorilta että muulta ryhmältä. Osassa ryhmämentoroinneissa teemme myös live-coachauksia, joita reflektoimme ydintaitojen avulla.

Ryhmämentorointien lisäksi ohjelmaan kuuluu kolme tunnin mittaista virtuaalista henkilökohtaista mentorointisessiota, joiden aikana tarkastelemme coachina kehittymisen tämän hetkistä tilannettasi, vahvuuksia ja kehityskohteita. Jokaiseen henkilökohtaiseen mentorointiin kuuluu 20 min mittainen coaching-sessio, jonka reflektointi on tehokas tapa oppia.

Saat ICF:n kriteerien mukaisesti mentorilta sekä kirjallista että suullista palautetta coachauksestasi. Henkilökohtaisen palautteen saaminen on loistava keino kehittyä coachina, kun saat palautetta vahvuuksistasi sekä vinkkejä siitä, miten voisit saada vielä lisää vaikuttavuutta coachaukseesi.

Ohjelma sopii eri tasoisille coacheille, jotka haluavat parantaa coaching-taitojaan ja haluavat sertifiointiin tarvittavat mentorointitunnit. Suurin osa osallistujista on tyypillisesti ollut ACC:tä hakevia. Lisäksi mukana on ollut ACC:n uusijoita sekä PCC:n hakijoita.

Ohjelma sopii erityisen hyvin Brain-Based Coaching Certificate -koulutusohjelman käyneille, mutta se ei ole edellytys osallistumiselle. Muita coach-koulutuksia käyneet coachit ovat tyytyväisinä ja menestyksekkäästi suorittaneet tämän Mentor Coaching -ohjelman.

Ohjelmaan otetaan korkeintaan 10 osallistujaa.

Hintakategoriat

  • 1.800€ (+ alv 24%) – työnantajasi maksaa osallistumisesi
  • 1.350€ (+ alv 24%) – olet pienyrittäjä ja voit tehdä alv-vähennyksen
  • 1.350€ (sis. alv 24%) – maksat osallistumisesi yksityishenkilönä etkä voi tehdä alv-vähennystä

Maksuvaihtoehdot

  • Koko ohjelma yhdessä erässä
  • 25% ilmoittautumisen yhteydessä ja 75% neljässä tasaerässä kuukausittain ohjelman aikana (+osamaksulisä 10 € +alv / lasku)

Lisäksi on mahdollista ostaa yksittäisiä mentorointitunteja:

  • Henkilökohtainen mentorointi / 1 h: 260€ (+ alv 24%)
  • Henkilökohtainen mentorointi / 30 min: 130€ (+ alv 24%)

Odotin mentoroinnilta lähinnä kertausta ja sertifiointiin vaadittavien mentorointituntien suorittamista. Minut yllätti, kuinka ratkaiseva mentorointijakso oli sekä oman ammattitaidon että coach-identiteetin kehittymisen kannalta. BBCC-koulutuksessa opin, miten coach ja coaching toimii. Mentoroinnissa opin, miten olla coach ja erityisesti kuka minä olen coachina. Musiikkimaailmasta vertauskuvaa lainaten, jos koin coach-koulutuksen aikana oppineen soittamaan, mentoroinnin ansiosta löysin oman ääneni.

Juhani Snellman, Director of Product Development, Pandia Oy

 

Mentor Coaching on erinomainen yhdistelmä yhteistä ajatustenvaihtoa ja käytännön coaching-tekemistä. Ryhmä- ja henkilökohtaisten sessioiden välillä on hyvä tasapaino, ja  coaching-nauhoitukset ovat erittäin hedelmällinen maaperä työstää omia coaching-taitoja mentorin tuella. Koin ohjelman aikana useamman ison oivalluksen omasta coachingistani sekä tavastani ajatella.

Vesa on mentorina hyvä ja tarkkanäköinen kuuntelija ja hän osaa antaa mentoroitavan ajatuksille sopivalla tavalla tilaa. Tarvittaessa hän ohjaa mentoroitavan ajattelua ja tekemistä uudelle tasolle tarjoamalla hyviä vaihtoehtoja ja näkökulmia. Vesan pohjaton usko mentoroitavaan on ihailtavaa.

Suosittelen ohjelmaa kaikille, jotka haluavat kehittää omia coaching-taitoja ja löytää tärkeitä oivalluksia kokeneen mentorin sekä loistavan osallistujaryhmän kanssa.

Lauri Ala-Könni, Senior Leadership Development Consultant, Nordea

 

Vesa on kannustava ja ammattitaitoinen mentori, joka tarjoilee sekä paketoi palautteen siihen muotoon, että se synnyttää coachattavassa oppia ja uusia oivalluksia. Jos olet kiinnostunut coachauksesta ja haluat ottaa seuraavan loikan coach-taipaleellasi, mene, opi ja koe mentorointi. Mentorointiohjelma oli sopivan kokoinen kokonaisuus, jonka voi suorittaa helposti työn ohessa. Suosittelen.

Jani Kettunen, työpsykologi ja coach, yrittäjä

 

Voin suositella mentorointia jokaiselle coaching-opiskelijalle, joka haluaa tehdä coachingia työkseen tai osana työtään. Kehittyäkseen tarvitsee ajan ja paikan, jossa voi pysähtyä tutkimaan ja analysoimaan omaa tekemistään ja mentorointi tarjoaa sellaisen.

Helena Kokko, KTM, MBA, LKJ, Toimitusjohtaja Miska Oy

 

Vaikuttavinta mentoroinnissa oli se, että Vesa sai hienosti osoitettua minulle omia vahvuuksiani ja kehityskohteitani. Ja tällä tarkoitan sitä, että todella ymmärsin mistä puhuttiin ja sain konkreettisia keinoja siihen, miten tehdä asiat paremmin jatkossa. Suosittelen mentorointia kaikille coacheille, jotka haluavat syventää omia taitojaan ja oppia uutta. Ryhmäpuheluista saa uskomattoman paljon voimaa ja työkaluja omaan coachaukseen.

Nimetön

Valmentajat

nlg-vesa-vuorinen-iso-001-b.jpg

Vesa Vuorinen

Leading from the emerging future. Optimizer of Mind and Work, Father of 3 sons, PCC (ICF), Lead Trainer and ICF Mentor.

Odotin mentoroinnilta lähinnä kertausta ja sertifiointiin vaadittavien mentorointituntien suorittamista. Minut yllätti, kuinka ratkaiseva mentorointijakso oli sekä oman ammattitaidon että coach-identiteetin kehittymisen kannalta.

Juhani Snellman, Director of Product Development, Pandia Oy

Brain-based Coaching Certificate -koulutuksessa opin, miten coach ja coaching toimii. Mentoroinnissa opin, miten olla coach ja erityisesti kuka minä olen coachina. Musiikkimaailmasta vertauskuvaa lainaten, jos koin coach-koulutuksen aikana oppineen soittamaan, mentoroinnin ansiosta löysin oman ääneni.

Juhani Snellman, Director of Product Development, Pandia Oy

Vesa on mentorina hyvä ja tarkkanäköinen kuuntelija ja hän osaa antaa mentoroitavan ajatuksille sopivalla tavalla tilaa. Tarvittaessa hän ohjaa mentoroitavan ajattelua ja tekemistä uudelle tasolle tarjoamalla hyviä vaihtoehtoja ja näkökulmia. Vesan pohjaton usko mentoroitavaan on ihailtavaa.

Lauri Ala-Könni, Senior Leadership Development Consultant, Nordea

Suosittelen Mentor Coaching -ohjelmaa kaikille, jotka haluavat kehittää omia coaching-taitoja ja löytää tärkeitä oivalluksia kokeneen mentorin sekä loistavan osallistujaryhmän kanssa.

Lauri Ala-Könni, Senior Leadership Development Consultant, Nordea

Vesa on kannustava ja ammattitaitoinen mentori, joka tarjoilee ja paketoi palautteen siihen muotoon, että se synnyttää coachattavassa oppia ja uusia oivalluksia. Jos olet kiinnostunut coachauksesta ja haluat ottaa seuraavan loikan coach-taipaleellasi, mene, opi ja koe mentorointi.

Jani Kettunen, työpsykologi ja coach, yrittäjä